Naslovnica Vijesti Društvo Uručeni Svetosavski pokloni djeci i omladini Zračka nade i Dnevnog centra

Uručeni Svetosavski pokloni djeci i omladini Zračka nade i Dnevnog centra

310
0
PODIJELI

Januar je najradosniji mjesec. Mjesec darivanja, dobrih želja i poklona. Novogodišnjim, Božićnim i Svetosavskim paketićima najviše se raduju djeca. Oni su tada centralne ličnosti. Darovatelji im se obraćaju najljepšim željama i poklonima. Veselo i praznično bilo je u Dnevnom centru i “Zračku nade” i u ponedeljak, 29. Janara kada je Svetosavsku radost i paketiće među djecu donio Njegovo preosveštensvo vladika Atanasije i sveštenstvo crkvene pljevaljske opštine. Vladika Atanasije ispričao je mališanima kratku priču o Svetom Savi i njegovim djelima.

“Sveti Sava je bio najljepše djete, obasuto ljubavi svojih roditelja. Tu ljubav je Sveti Sava kasnije prenosio na svu djecu i ostavio nama, odraslima blagoslov da djecu ne zaboravljamo. Zato sam ja danas tu sa svojim sveštenicima da vam uručimo pozdrav i poklone”, kazao je vladika Atanasije.

Na poklonima je zahvalila Slobodanka Roganović, defektolog iz Dnevnog centra, napominjući da posjete, druženja i razgovori donose osmjeh i radost na dječja lica.

Predstavnici Zračka nade i Dnevnog centra uručili su vladiki i sveštensvu skromne poklone od djece i omladine, korisnika usluga ove dvije ustanove.

Komentariši