PODIJELI

U Odjeljenju Zavoda za transfuziju krvi, danas je veoma uspješno održana Sabirna akcija prikupljanja krvi. Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja,  Klub dobrovoljnih davalaca krvi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja, Klub dobrovoljnih davalaca krvi organizovala  je u petak, 2. Februara, Sabirnu akciju prikupljanja krvi, prvu u ovoj godini. Na akciju pod sloganom „Pruži ruku za život, daruj krv“ odazvalo se preko 20 dobrovoljnih davalaca. Najstarijem među njima Slavku Bajčeti to je bilo deseti put da da krv, a najmlađi Danilo Kljajević dao je krv prvi put.

Samo u toku januara, dobrovoljni davaoci sa područja Pljevalja, pojedinačno su 111 puta dali  krv zbog velike potrebe za tom drgocjenom tečnošću.  Doktorica Ikonija Borović, transfuziolog, ističe da krv ipak nedostaje i pozvala sve sugrađane da se odazovu sličnim akcijama.

Željko Minić, sekretar  Opštinske organizacije Crvenog krsta Pljevlja rekao nam je da Klub dobrovoljnih davalaca krvi pri ovoj organizaciji broji oko hiljadu članova, od kojih su neki dali krv i preko 70 puta.

U toku 2017. Godine klubovi dobrovoljnih davalaca krvi, organizacije, partije i sportski klubovi organizovali su ukupno 8 akcija, tako da su prikupili 938 flaša krvi ne računajući akcije u drugim gradovima na koje se redovno odazivaju. Minić naglašava da su to značajne brojke i  da OO CK Pljevlja dobrovoljno davalaštvo smatra kao jedan od najjačih programskih aktivnosti.

 

Komentariši