PODIJELI

Izvor: Ministarstvo prosvjete

U saopštenju iz Ministarstva prosvjete koje je potpisala portparolka Milica Lekić objavljena je informacija da će se u narednom period u Crnoj Gori graditi sedam objekata za namjenu pedškolskih ustanova. Crna Gora će dobiti sedam novih vrtića i to u Podgorici, Baru, Pljevljima i Ulcinju i Rožajama.

 “Ministarstvo prosvjete ulaže ogromne napore u sanaciju i rekonstrukciju obrazovnih objekata, kojih je na teritoriji Crne Gore preko 500, a ove godine biće uloženo oko 1,3 miliona eura u obrazovne objekte”, kazala je portparolka ovog ministarstva Milica Lekić.

Najviše ulaganja u rekonstrukcije prosvjetnih objekata biće na sjeveru Crne Gore.

“Značajan dio njih zahtijeva nemala ulaganja, a naša obaveza je da prije svega pravilno postavimo prioritete, kako bi se sredstva opredjeljivala onamo gdje su najpotrebnija”, kazala je Lekić.

Lekić poručuje da se Ministarstvo prosvjete vodi uvjerenjem da se za najmlađe uvijek može brže, bolje i više, zbog čega je samo u prethodnih godinu i nešto dana uloženo oko 1 .700.000 eura u školske objekte.

Ono što je odlično, kako kaže, jeste da je ove godine budžet za investicije u Ministarstvu prosvjete povećan za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Tako, kada je riječ o proširenju predškolskih kapaciteta kroz Kapitalni budžet, ministarstvo poručuje da se intenzivno radi na projektu izgradnje sedam vrtića sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), koji je vrijedan ukupno 17 miliona eura.

Za sve vrtiće pronađene su lokacije, za šest vrtića postoje i projekti, dok su pripremne aktivnosti za izradu sedmog u toku, te se očekuje početak gradnje ostalih objekata u okviru ovog projekta.

Komentariši