PODIJELI

U protekloj nedelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju rođeno sedam beba.

Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja Pljevlja, u prethodnih sedam dana, od 5. do 11. februara, kod izabranih doktora za odrasle pregledano je 3115 pacijenata, a izabrani doktori za djecu pregledali su 619-ero djece. U ambulantama u Žabljaku, izabrani doktori za odrasle pregledali su 236 pacijenata. Pedijatri su pregledali 144-ero djece.

Takođe, u prethodnih sedam dana u ginekološkoj ambulanti izvršena su 233 pregleda.

Kako smo saznali iz Javne zdravstvene ustanove Opšte bolnice Pljevlja, u toku prethodne nedelje, od 5. februara do 11. februara, ukupno na svim odjeljenjima, ležalo je 119 pacijenata, od kojih je novoprimljenih bilo 61 pacijenat.

U specijalističkim ambulantama pregledano je 1639 pacijenata, a u laboratoriji je urađeno 7226 biohemijskih analiza. Na rentgenu je izvršeno 278 snimanja, a na skeneru su zabilježena 34 pregleda. Izvršeno je 39 Color doppler krvnih sudova.

Broj pregledanih pacijenata na ultrazvučnoj dijagnostici je 111, a u čitavoj bolnici izvršene su 22 manje i veće hirurške intervencije.

U prethodnoj nedelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju, sa područja pljevaljske i žabljačke opštine rođeno je sedam beba.

 

Komentariši