PODIJELI

Izvor: EPCG

U EPCG su u ponedjeljak, 12. februara, otvorene ponude na tenderu za nabavku usluge koja podrazumijeva izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja. Na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja se prijavilo šest ponuđača, saopštavaju iz Elektroprivrede.

Zajedničku ponudu su dostavili Škoda Praha i Škoda Praha Invest iz Češke, stigle su dvije ponude iz Hrvatske i dvije ponude iz Njemačke. Ponudu je dostavila i grupa ponuđača iz Podgorice.

EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta,  a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om. Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE „Pljevlja“.

“Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije  završi do 2021. godine, a uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unapredjenje rada elektorfilterskog postrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja”, poručuju iz EPCG.

Komentariši