PODIJELI

U organizaciji Književnog kluba „Dalma“ 15. februara u 19 časova u sali SO biće održano predstavljanje knjige „Četvrta dimenzija“ Olivere Doklestić. „Četvrta dimenzija“ je priča o kartaginskoj kraljici Elisi, njenom usponu, radosti, patnji i padu. Elisa nas vodi kroz civilizacije, kroz mnoge gradove, između ostalih Tir i Kartaginu koju će osnovati nakon bjekstva iz svog rodnog Sidona.

Elisa je žena, ali i više od toga – božanstvo; ona je priča koja doživljava metamorfoze na svom putu. Ona nas vodi kroz drevne zemlje i narode, pa je ova knjiga zbir znanja, svojevrsna enciklopedija o gradovima, narodima, kultovima, božanstvima, bogovima, ali i ljudima koji nekad bijahu u zemaljskim obličjima – prepuna legendi koje dišu stvarnije od stvarnosti.

Ovo je knjiga o Feničanima, drevnom narodu koji je izumitelj svih vještina. O njihovom putu i dolasku u ove naše predjele, u formi priče o sidonskom kralju Kadmu i njegovoj ženi Harmoniji, koji su došli kao izgnanici kod naroda Enhelejaca koji naseljavaše Boku Kotorsku, donoseći nam pismo ( Kadmo slovi kao izumitelj pisma), pa tako i spas čovječanstvu od zaborava. O knjizi  „Četvrta dimenzija“ Olivere Doklestić govoriće dr Radisav Džuverović, dr Andrijana Nikolić, Milenko Jović, recitatori Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i autorka.

Komentariši