PODIJELI

izvor:MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počelo je realizaciju novog projekta – “Zimska škola” za poljoprivredne proizvođače koji hranu proizvode na malim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima.

Cilj projekta je, kako navode, edukacija i informisanje o standardima i uslovima, ali i mogućnostima za bolji plasman svojih proizvoda na tržištu, posebno turističkom.

Prva radionica, u okviru ovog projekta održana je na Žabljaku, a za pljevaljske poljoprivrednike, radionica će se održati u petak, 16. februara, u Domu vojske sa početkom u 11 sati.

Iz Ministarstva pozivaju sve poljoprivrednike koji se bave preradom mlijeka na svojim gazdinstvima i koji žele da konkurišu za ovu vrstu premije da se odazovu i dođu na radionicu.

Poljoprivrednicim će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za bezbjednost hrane i savjetodavnih službi pojasniti koje uslove treba da ispune objekti u kojima proizvode hranu da bi njihovi proizvodi imali sertifikat o zdravstvenoj bezbjednosti, čime bi postali konkuretniji, posebno na lokalnom tržištu, koje karakteriše sve veća turistička tražnja.

“Biće riječi i o tradicionalnim postupcima proizvodnje mlječnih i mesnih proizvoda, i mogućnostima da se kvalitet i konkuretnost tih proizvoda unaprijedi kroz zaštitu nekom od oznaka, kakve su geografska, oznaka porijekla, garantovano tradicionalni specijalitet, „planinski proizvod“, „viši kvalitet“ i “sa moje farme”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Komentariši