PODIJELI

Izvor:MPRR

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, program se realizuje u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija i predstavlja nastavak podsticaja mladima u sektoru pčelarstva. Program se realizuje i u skladu sa agrobudžetskom linijom za 2018. godinu – Program unapređivanja pčelarstva.

“Kroz javni poziv mladi ljudi koji su nezaposleni, starosti od 18 do 30 godina, imaju mogućnost da dobiju po tri košnice sa tri pčelinja roja na ramovima, čime im se pruža šansa da započnu posao u oblasti pčelarstva. Iskustvo s ovom vrstom podrške u prošloj godini je bilo vrlo pozitivno, zbog velikog interesovanja mladih ljudi. Stoga je, u cilju podrške što većem broju nezaposlenih mladih ljudi, nastavljena podrška i iznosi 25.000 eura. Podrška ministarstva iznosi 80 odsto vrijednosti tri košnice sa rojevima”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se dodaje, program je moguće koristiti tek nakon potpisivanja ugovora sa ministarstvom i savezom.

“U ugovoru se obavezuju da će se baviti pčelarstvom u narednih pet godina. Mladi pčelari su u obavezi da prethodno, u periodu od obavještenja da im je odobrena podrška do potpisivanja ugovora, prisustvuju obuci za pčelarenje koju organizuje savez”, navodi se u saopštenju.

Sve informacije, kao i obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom pozivu može se preuzeti sa web stranice Ministarstva, kao i direktno u službenim prostorijama Ministarstva i Saveza pčelarskih organizacija, kao i kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Rok za prijavljivanje na javni poziv je 15. mart 2018. godine.

Komentariši