PODIJELI

Izvor:MPRR

Objavljen Poziv za podršku proizvodnji meda.

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda  Ministartsvo poljoprivrede objavilo je u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija u skladu sa Agrobudžetom za ovu godinu i budžetskom linijom – Program unapređivanja pčelarstva.

“Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 40 hiljada eura”, navodi se u pozivu.

Podrška Ministarstva iznosi do 50 odsto realizovane investicije, odnosno do 50 odsto realizovane nabavke voska.

“Predmet podrške ovog poziva je nabavka sertifikovanog organskog voska u obliku satne osnove i nabavka sertifikovanog konvencionalnog voska u obliku satnih osnova”, rekli su iz Ministarstva.

Korisnici podrške su građani ili preduzeća upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Registar subjekata u organskoj proizvodnji zaključno sa 31. decembrom prošle godine, za organske proizvođače.

“Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom Javnom pozivu može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva, u službenim prostorijama Ministarstva, sa internet stranice Saveza ili u prostorijama Saveza ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke”, precizira se u pozivu.

Popunjen obrazac zahtjeva zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva.

“Cilj je da se ovim programom pomogne pčelarima koji se bave organskim i konvencionalnim načinom proizvodnje da unaprijede zdravlje pčela i kvaliteta meda”, zaključili su iz Ministarstva.

Komentariši