PODIJELI

Više od mjesec dana u sportskom ribolovnom klubu „Lipljen“ čuvali su dvije ribolovne mreže kao nečiju svojinu. Vlasnici se nisu javili, jer su bili u prekršaju pa su mreže bezbjedno uništene.

Koliko nesavjesnih, neodgovornih i pohlepnih ljudi ima oko nas prije izvjesnog vremena uvjerili su se ribo-čuvari i članovi Sportsko ribolovnog kluba „Lipljen“. Na jezeru u Otilovićima zaplijenili su dvije ribarske mreže koje su korištćene u krivolovu. Shodno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu mjesc dana su čuvali mreže kao nečije vlasništvo. Međutim, vlasnici se nisu pojavljivali jer su bili svjesni da su protiv zakoniti lovili ribu pa su mreže bezbjedno uništene.

Mi otprilike znamo ko su vinovnici i ko mrežama lovi ribe. Zato će ribo-čuvari pratiti osumnjičene. Novi Zakon o slatkovodnom ribarstvu daće veće ovlaštenje ribo-čuvarima pa će se mnogo dosadašnji navika i krivolova suzbiti“, kaže predsjednik SKR „Lipljen“ Vaso Knežević.

Ribolovci su nas zvali i u subotu, 17, februara jer su u Borovičkom jezeru zatekli opasne mrlje od goriva na površini vode. Neki se baš trude da do cilju stižu svim sredstvima.

Komentariši