PODIJELI

Izvor: MINA

Direktor Agencije za elektronske medije (AEM) Abaz Džafić i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osama Kogali, najaviće sjutra početak kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo”.

Kako je saopšteno iz AEM-a, cilj kampanje je promocija medijske pismenosti među roditeljima i djecom, kao i unapređenje kvaliteta izvještavanja medija o pitanjima koja se tiču prava djeteta.

Najavljeno je da će biti prikazani tv spotovi kampanje koji podstiču roditelje, staratelje i djecu da pažljivo biraju medijske sadržaje, i da o njima kritički razmišljaju.

Džafić je kazao da AEM, u partnerstvu sa UNICEF-om, želi da kroz kampanju utiče na svijest o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece, kao i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu.

“Ne možemo očekivati da roditelji i djeca ove vještine sami razvijaju, i upravo zbog toga imamo veliku odgovornost i obavezu da ih u tome osnažujemo”, rekao je Džafić dodajući da se ne smije zanemariti činjenica da mediji u tom procesu imaju nezamjenjivu ulogu.

On je poručio da mediji mogu da otvore debate i ukažu na probleme kako bi doprinijeli istinskom djelovanju od javnog interesa.

“Birajmo šta gledamo, analizirajmo i kritički razmišljajmo o svim medijskim sadržajima, i radimo to zajedno sa našom djecom od ranog djetinjstva“, poručio je Kogali.

Komentariši