PODIJELI

Crnogorski biciklisti Goran Cerović i Stefan Bajčeta opet su ostvarili odličan rezultat na kupu zimske Lige Dalmacije u Hrvatskoj.

Odavno pljevaljski sport nije bio bolje prezentovan na međunarodnoj sceni kao 2018. godine. Dok Eldar Salihović u Pjongčangu na zimskim Olimpijskim igrama predstavlja svoju zemlju i svoj grad, biciklista Goran Cerović takođe na uspješan način predstavlja Crnu Goru i Pljevlja. Na osmom kupu zimske Lige Dalmacije, Goran je ubjedljivo slavio u najjačoj kategoriji ,,elit” i osvojio zlato. Po svemu sudeći ova godina može biti jedna od najuspješnijih za Cerovića koji je nakon teškog pada na Kipru i povrede ramena, uspio da ostvari sjajan rezultat.

“Poslije dva teška pada na drumskoj trci koja je prošle nedjelje završena na Kipru, nastupio sam povrjeđen i uz velike bolove u ramenu ali imao sam veliki motiv. Želio sam da pokažem da Ministarstvo sporta griješi što ne finansira biciklističku reprezentaciju Crne Gore kako bi nastavili da uspješno predstavljamo našu zemlju naa svim takmičenjim u region i Evropi”, kazao je za medije aktuelni šmpion Crne Gore u biciklizmu Goran Cerović.

Na trci u Pakoštanima na kojoj je u više kategorija nastupilo preko 200 biciklista drugi vozač pljevaljskog tima Stefan Bajčeta osvojio je srebrnu medalju u kategoriji ,,under 23”.

Komentariši