PODIJELI

Izvor: AntenaM

Fudbalski savez Crne Gore kreće u još jednu veliku investiciju posvećenu unaprijeđenju fudbalske infrastrukture…

U prostorijama FSCG danas je napravljen prvi korak ka realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u istoriji Saveza – pokrivanje svih prvoligaških terena reflektorskim osvjetljenjem.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac je na sastanku sa predstavnicina sedam klubova iz Telekom 1. CFL – FK „Mladost“, FK „Kom“, FK „Dečić“, FK „Zeta“, FK „Grbalj“, FK „Rudar“ i FK „Iskra“ – predočio namjeru Saveza da krene u investiciju kojom bi klubovima pomogao da na svojim stadionima postave reflektore i na taj način znatno unaprijede funkcionisanje, ujedno i infrastrukturu i kvalitet takmičenja.

Fudbalski savez bi finansirao čak 95 odsto investicije, odnosno, tim sredstvima bi se obezbijedila kupovina sijalica, kablova, stubova i agregata za napajanje strujom. Preostalih pet odsto investicije odnosi se na obavezu klubova i lokalnih samouprava iz kojih dolaze da obezbijede potrebne dozvole i završe pripremne radove.

– Danas smo sa sedam prvoligaških klubova dogovorili početak rada na još jednom kapitalnom projektu posvećenom unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori. Raduje nas masovan odziv klubova na inicijativu koju je Izvršni odbor Fudbalskog saveza uputio krajem prethodne godine, čime su prepoznali želju i nastojanje saveza da dodatno unaprijedi uslove za odigravanje utakmica, ali i obavljanje trenažnog procesa. Izgradnjom reflektorskog osvjetljenja stvaramo mogućnost za odigravanje svih mečeva Telekom 1. CFL u večernjem terminu, što će biti od izuzetnog značaja na početku sezone, kada se u gotovo cijeloj zemlji suočavamo sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana. Ono što želim posebno da istaknem jeste da poziv za izgradnju reflektorskog osvjetljenja nije zatvoren i da će Fudbalski savez izaću u susret svim klubovima koji u narednom periodu pokažu interesovanje i spremnost da u partnerskom odnosu sa savezom realizuju ovaj i sve projkete koji posvećene unaprijeđenju infrastrukture u našoj zemlji, rekao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG.

Reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos.

Komentariši