PODIJELI

Izvor: RTCG

Ni kraj ove sedmice, iako se to očekivalo nije donio ime predsjedničkog kandidata ni vlasti ni opozicije. Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su kazali za da će, poštujući stranačku proceduru, narednih dana izabrati kandidata. Iz opozicije i dalje poručuju da bi trebalo da imaju jednog, ali da je sljedeca sedmica krajnji rok da se on nađe ili krene u kampanju u više kolona.

Ni tačno 30 dana prije isteka zakonskog roka za predaju kandidatura za predsjedničke izbore nemamo nijednog političkog subjekta koji je izašao da kaže – ovo je naš kandidat za predsjednika.

Iz DPS-a, iako ne kažu kog, poručuju da imaju pobjedničkog kandidata.

“Imamo više kandidata koji su kadri da trče tu izbornu trku. Što se tiče DPS-a poznato je da smo najozbiljniji igrač na političkoj sceni i vjerujem da ćemo u redovnoj stranačkoj proceduri dati kandidata koji će biti budući predsjednik”, kazao je poslanik DPS-a, Andrija Nikolić.

On je kazao da DPS ne žuri sa tom odlukom, jer su ustavni rokovi poznati, navodeći da će javnost uskoro biti obaviještena.

Ništa određenije od uskoro javnosti ne daje ni opozicija koja i dalje ne samo što traži predsjedničkog kandidata, već i način da se opet sastane i potraži dogovor.

“Do kraja sljedeće sedmice te bi razgovore trebalo završiti. Mislim da bi ako se to ne postigne, trebalo konstatovati da opozicija neće imati jedinstvenog kandidata i onda su sve opcije na stolu i može da predlaže i da se kandiduje ko god hoće”, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković.

Ako ne Milka Tadić-Mijović i ako ne Andrija Jovićević SNP bi potražio trećeg kojem bi svi rekli da.

“Mišljenja smo da nije dobro da neki politički subjekti traže da se neki predloženi kandidat eliminiše kao što nije dobro da pojedini subjekti podržavaju samo jednog kandidata”, naveo je Joković.

Tadić-Mijović je rekla da nema šta na tu temu da priča ako je cjelokupna opozicija ne podrži, dok od Jovićevića nema komentara.

Iz DF-a su kazali da je vrijeme da se opozicija uozbilji.

Komentariši