PODIJELI

Izvor: RTCG

Upozorenje Službama da budu spremne za nevrijeme.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti u ova tri dana zbog najavljenih meteoroloških prilika.

Danas je U Crnu Goru stigao takozvani ledeni talas koji će donijeti sniženje temperature i padavine svim crnogorskim gradovima.

“Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će nedjelju, ponedjeljak i utorak (25-27. februara) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti”, saopštio je Direktorat.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraput-u, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

“U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika”, navodi se u saopštenju.

Komentariši