PODIJELI

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković pozvao je nadležne organe da ispitaju kako tzv. građanska opozicija troši novac, te kuda odlaze ova sredstva.

“Nakon učestalih informacija koje se pojavljuju u javnosti ovih dana, u kojima insajderi iz stranaka samozvane građanske opozicije sve češće dovode u pitanje način na koji se troši novac koji ovi politički subjekti dobijaju iz budžeta, pozivamo nadležne organe da ispitaju kuda odlaze ova sredstva i da li postoje elementi krivičnog djela koji se tiču njihovog nenamjenskog trošenja”, kazao je Živković.

On ističe da se ovih dana pojedine partije pred očima javnosti raspadaju, te da ni na jednim izborima koji su održani ne uspijevaju da pređu cenzus, ali da, kako dodaju, barataju sumama koje se mjere milionima.

“Uz to, sa poslanicima koji niti jedan dan nijesu proveli na svom radnom mjestu – u Skupštini Crne Gore. Kako bismo spriječili da se ova praksa ustanovi kao profitabilni, ali nezakoniti, parapolitički biznis, smatramo da treba na osnovu izjava koje smo ovih dana čuli na temu sumnjivog trošenja novca, ispitati i utvrditi da li se novac troši na zakonit način ili on služi za ličnu potrošnju lidera ovih stranaka”, dodaje Živković.

Izvor: CdM

Komentariši