PODIJELI

PRVA B LIGA ZA KOŠARKAŠE 14. KOLO

Kotor-Rudar 56:80 (14:19, 16:18, 14:19, 12:24)

Kotor. Sala Gimnazije. Gledalaca oko 100. Sudije: Suzana Vujičić (Herceg Novi), Neđelko Furtula (Herceg Novi) i Radomir Bubanja (Podgorica).

KOTOR: Crepalja 11, Tomčuk, Vujović, Tomović 19, Đuranović, Marić 4, Katurić 4, Bjelanović 7, Jokić 10, Rojzer, Begović 1.

RUDAR: Rosić, Janković 10, Vemić, Aranitović 2 , Obrenić 5, Petrić 27, Tošić 8, Furtula, Grbović 11, Džaković 17.

Nakon što su mnogi otpisali Rudara nakon prvih pet kola tim iz Pljevlja, poslije dva kruga takmičenja u Prvoj B ligi ima šansu da izbori direktan plasman u Prvu A ligu. Rudar je poslije 14. kola treći na tabeli, na mjestu koje mu garantuje razigravanje za društvo najboljih.

Istina Rudar jeste bio favorit u Kotoru, ali igra koju su prikazali, pogotovo u završnici utakmice pokazala je da Rudar ima kvalitet da se pljevaljsku košarku vrati u elitu. Domaći su se držali u prvih pet minuta i imali rezultatski egal, ali je Rudar ipak uspio da prvu čevrtinu riješi u svoju korist. Domaći su sredinom druge dionice pokušali da se, serijom od 6:0, vrate u ugru, bilo je 22;25, ali Rudar je “dao gas” i na veliki odmor otišao sa pristojnih sedam poena viška, bilo je 30:37. U trećoj dionici igre Rudar je uvećao rezultatsku prednost da bi u poslednjoj dionici, serijom od 11:0, kada je bilo 44:67, praktično riješio meč u svoju korist.

Rudar su do pobjede predvodili Radojica Petrić i Dejan Džaković, dok su kod domaćih bolji od ostalih bili Luka Tomović i Petar Crepulja. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a naredni rival Rudaru u “Adi” biće nepredvidiva ekipa Podgorice.

Komentariši