PODIJELI

Priča o zajedničkom kandidatu opozicije je pred kolapsom. Stranke se pripremajua da u predsjedničku trku uključe stranačke kandidate.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kaže da će stranački organi narednih dana odlučiti da li će imati predsjedničkog kandidata.

“Uložili smo maksimalne napore da opozicija ima zajdničkog kandidata. Međutim, neki drugi su odlučili da to ne bude, već da idu svojim putem. SNP će ovih dana zauzeti stav po tom pitanju. Odlučićemo da li ćemo imati svog kandidata, da li ćemo podržati nekog kandidata ili jednostavno pozvati birače da glasaju za onoga opozicionog kandidata kog oni žele. U svakom slučaju, konačnu odluku ćemo donijeti čim neka od jačih partija saopšti ime svog kandidata i budemo sigurni da nema ništa od jedinstvenog kandidata”, rekao je Joković.

I Ujedinjena Crna Gora je najavila da će imati svog kandndidata. Lider UCG Goran Danilović kaže da će ta partija imati kandidata za predsjednika, a da će njegovo ime biti poznato u naredna 24 sata.

“Stav Predsjedništva će biti zvaničan već od sjutra i upućen Glavnom odboru na potvrđivanje, uz nadu da će u ta dva, ili tri dana razlike, neko donijeti lijepu vijest da imamo zajedničkog kandidata opozicije. Mi nijesmo doprinijeli tome da ga nemamo. Ipak, obećali smo da, ako ga nema, da ćemo mi imati svog kandidata”, kazao je Danilović.

On je jasan – da je postojala volja da se odabere zajednički kandidat, opozicija bi ga davno imala.

Za predsjedničku kandidaturu je spreman i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Svog kandidata za šefa države ima i Socijaldemokratska partija. Nezvanično, u ovoj partiji će u naredna dva dana odlučiti kako će nastupiti na predsjedničkim izborima. Ukoliko odluče da nekoga kandiduju, to će najvjerovatnije biti Draginja Vuksanović.

Izvor: CdM

Komentariši