PODIJELI

Učenicima trećih i četvrtih razreda Gimnazije danas održano predavanje na temu intelektualne svojine.

Imajući u vidu značaj znanja izraženog kroz kreativnost i inovacije, Zavod za intelektualnu svojinu putem mehanizama koji obezbjeđuju nacionlni i međunaridni sistemi, iskazuje spremnost da radi na podizanju svijesti učenika u oblasti intelektualne svojine sa ciljem da učenici prepoznaju intelektualnu svojinu koju stvaraju i shvate značaj njene zaštite kao i benefite koje ona donosi pojedincima i društvu.

Tim povodom u svečanoj Sali Gimnazije održano je predavanje učenicima trećih i četvrth razreda iz oblasti intelektualne svojine.

Zavod za intelektualnu svojinu u 2018. godini će raspisati konkurs o dodjeli WIPO Trofeja za učenike srednjih škola u Crnoj Gori za najkreativniji esej iz oblasti intelektulne svojine sa ciljem podsticaja intersovanja učenika za sistem intelektualne svojine u školama, te da nagradi dostignuća učenika iz ove oblasti.

Predavanja vezana za intelektualnu svojinu se organizuju kroz saradnju Ministarstva prosvjete, Ministarstva ekonomije i Zavoda za intelektualnu svojinu.

Komentariši