PODIJELI

Zaposleni u službi zaštite i spasavanja pokazali su da Crna Gora ima snažne kapacitete u toj oblasti, što je potvrđeno izuzetnom hrabrošću i požrtvovanjem koju su ispoljili prošle godine, ocjenjeno je juče na centralnoj proslavi u Podgorici.

U Podgorici je centralnom proslavom obilježen 1. Mart  Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodni dan civilne zaštite. Obilježavanju ovog datuma prisustvovali su minister unutrašnjih poslova, direktor Direktorata za vanredne situacije i komandiri službi zaštite i spasavanja iz crnogorskih opština rekao nam je Goran Čavić, komandir pljevaljske Službe zaštite i spasavanja.

Čavić je svim pripadnicima Službe čestitao praznik i poželio dobre rezultate i u ovoj godini. Istakao je da su 1. Marta u Podgorici dodjeljene nagrade zaslužnim pripadnicima službi spasavanja, prikazana pokazna vježba i istaknuti rezultati službi. Pljevaljska Služba zaštite i spasavanja ponosna je na ostvarene rezultate u prethodnoj godini.
“Ovo je jedan human posao, gdje pripadnici Službe štite živote i materijalna dobra. Pa zar ima većeg zadovoljstva kada vam se kalendarska godina završi bez velikih požara a naši građani osjete sigurnost u nas i službu”, istakao je Čavić.

Čavić napominje da su prethodne godine imali novu poslovnu taktiku. Išli su na svaku dojavu požara, nista nisu prepuštali slučaju. Uslovilo je to povećanje potrošnje goriva i prekovremene sate zaposlenim, ali je rezulitiralo tim da nije bilo požara većih razmjera koji bi izazvao veće materijalne štete i ugrozili živote, a to je naveći poslovni uspjeh ove službe.

Komentariši