PODIJELI

Fudbaleri Rudara pobjedili su Dečić sa 1-0. Gol odluke postigao je Marko Vuković u 58. minutu.

Rezultatska važnost utakmice ubila je fudbalsku ljepotu na Gradskom stadionu u Pljevljima, pa je oko 300 navijača gledalo tvrdu utakmicu u kojoj su oba tima čekala grešku ili nestrpljenje protivnika.

Utakmica je počela minutom ćutanja povodom smrti legende pljevaljskog sportskog novinarstva Fadila Bosovića koji je preminuio u 78. godini života.

Prvo poluvrijeme bilo je dosadno, a za 45. Minuta, publika je vidjela samo dva šuta ka golu i to Radomira Đalovića. Rudar je imao prvu priliku kada je Đalović u 12. minutu sa desetak metara, nakon asistencije Dejena Kotorca šutirao preko gola. Pet minuta kasnije Đalović je šutirao ka golu Dečića sa 18 metara, ali pravo u golmana gostiju Stanislava Namaska.

U drugom poluvremenu strateg Pljevljaka Miodrag Vukotić pokušao je da uvođenjem Marka Vukovića pojača ofanzivu i upravo je to dalo rezultat. U 58. minutu, nakon konstantne ofanzive domaćih Đalović i Vuković su razmjenili dupli pas, iz igre izbacili tri centralna beka gostiju, a Vuković je sa sedam metara zatresao mrežu Dečića.

U 74. minutu vrlo dobar šut Markovića zaustavio je Agović, a Dečić je i u poslednjem minutu bio blizu pogotka kada je Klikovac šutirao pored gola.

Nakon meča utiske su nam prenijeli treneri Miodrag Vukotić i Viktor Trenevski.

Meč je protekao u fer-plej borbi, a glavni sudija meča Milovan Milačić pokazao je tri žuta karton, sva tri za fudblere Rudara.

Komentariši