PODIJELI

U dvije veoma jake profesionalne trke Goran Cerović je pokazao da se vraća u željenu formu. Na trci u Kataru bio je sedmi, a u Puli treći.

Najbolji biciklista Crne Gore Goran Cerović osvojio je sedmo mjesto na trci kroz pustinju u Dohi. Na startu ove trke bilo je preko 200 biciklista iz 27 država.

U izjavi za našu televiziju Cerović je kazao da su ga na ovoj trci noge slušale i da je možda mogao do pobjede, međutim važniji je bio timski duh i bio je uz Stefana Bajčetu jedini koji nije imao odgovarajuće gume za pustinju. Isto tako da nije  bio spreman u trkačkom dijelu ne bi ni završio trku. Priznao je da mu nije bilo lako da posmatra kako ga lošiji vozači od njega prestižu dok je on morao da nosi biciklo.

Poslije samo dva dana trke u Dohi Cerović osvaja bronzu u Puli.

U Puli je bila veoma jaka, a 15 vozača je završilo trku u samo 2 do 3 minuta. Najzanimljivija je bila borba izmedju hrvatskog šampiona Matije Meštrića, ukrajinskog šampiona Artem Ševtsova ko i našeg crnogorskog šampiona Gorana Cerovića. Na kraju su sekunde odlučile pobjednika. I ukrajinski vozač osvojio je zlatnu medalju. Cerović nam je rekao da će njegov profesionalni tim PLJEVLJA XC narednog vikenda ući u 50 najboljih timova na planeti, koji će objaviti Svjetska biciklistička organizacija što je nevjerovatan uspjeh uopšte u sportu.

Komentariši