PODIJELI

Američka psihijatrijska asocijacija (APA) je na sastanku svog upravnog odbora službeno potvrdila da je “selfi”, odnosno fotografisanje samog sebe, u stvari mentalni poremećaj.

“Selfi je mentalni poremećaj, a definiše se kao opsesivna želja za fotografisanjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu”, kažu iz APA.

APA navodi kako postoje tri nivoa poremećaja. Prvi je ograničeni selfi, odnosno fotografisanje samog sebe najmanje tri puta dnevno bez objavljivanja fotografija na društvenim mrežama.

Drugi nivo je akutni selfi, odnosno fotografisanje samog sebe najmanje tri puta dnevno objavljujući sve fotografije na društvenim mrežama.

I treći nivo je hronični selfi, odnosno nekontrolisano fotografisanje samog sebe uz objavljivanje fotografija na društvenim mrežama najmanje šest puta dnevno.

Stručnjaci tvrde da su najbolji lijek za poremećaj kognitivno-bihevioralne terapije, odnosno terapije za liječenje poremećaja u ponašanju.

Izvor: jutarnji.hr

1 komentar

Komentariši