PODIJELI

Suđenje Emiru Sarvanu(39), optuženom za ubistvo Durije Pojatić (78), koja mu je tetka, odloženo je na njegov zahtjev.

Šta je optuženi naveo kao razlog za odlaganje iz Suda nisu mogli da navedu.

Podsjećamo, Sarvan se tereti da je tetku ubio 30. oktobra 2017. u Podgorici. On se ranije na saslušanju kod tužioca branio ćutanjem.

Ranije prijavljivan policiji?

Njegova tetka je navodno 14. oktobra oko 21,10 sati telefonskim putem prijavila Emira da lupa na vrata njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i govori joj da otvori, što ona nije željela.

Ubrzo je došla policija koja ga je legitimisala.

Pojatić tada nije željela da podnese prijavu protiv bratanića zbog uznemiravanja. Od policijskih službenika je samo tražila da ga udalje, što su oni i uradili i upozorili ga na ponašanje.

Njeno beživotno tijelo nekoliko sati prije hapšenja Sarvana, nađeno u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Ubio tetku zbog 150 eura?

Obdukcioni nalaz pokazao je da je starica zadavljena i da su joj polomljena rebra. Tužilac je prekvalifikovao krivično djelo u teško ubistvo iz niskih pobuda.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada se sumnja da je Sarvan zločin počinio iz koristoljublja. Kako su navodili mediji, kod njega je prilikom pretresa pronađeno 150 eura.

Na tijelu starice je bilo više povreda, a pronađena je i krvava kutlača. Policija je saopštila da je tokom uviđaja konstatovano da nije bilo tragova provaljivanja u stan.

Izvor: CdM

Komentariši