PODIJELI

Ni četiri godine nakon ulaska Crne Gore u PayPal sistem nije moguće primanje novca putem ovog servisa za plaćanje preko interneta.

U nadležnom Ministarstvu javne uprave ne mogu da preciziraju datum kada će crnogorski korisnici moći da primaju sredstva preko najpoznatijeg servisa za plaćanje preko interneta, pišu Dnevne novine u svom vikend izdanju.

Podgorički dnenvik navodi da nemogućnost primanja novca putem PayPal-a otežava domaćoj IT industriji, start-up kompanijama i ostalim pravnim licima i preduzetnicima pristup globalnom tržištu.

Šef sektora za međunarodne odnose i ekonomiju u Uniji poslodavaca (UPCG) Mirza Mulešković rekao je Dnevnim novinama da Crna Gora, kao mali sistem, mora koristiti sve alate za promociju i širenje izvoza.

“Smatramo veoma korisnim, i u uslovima tehnološkog buma obaveznim, uvođenje ovog sistema”, rekao je Mulešković.

Dnevne novine podsjećaju da se Crna Gora PayPalu pridružila u junu 2014. godine, kada je crnogorskim građanima dozvoljeno otvaranje naloga i plaćanje, čime su im postale dostupne internet prodavnice najvećih svjetskih brendova.

Kao glavni razlog neuspostavljanja dvosmjernog sistema plaćanja od tada se navodi problematična zakonska regulative.

Iz Ministarstva javne uprave saopštili su podgoričkom dnevniku da očekuju u narednom periodu da se omogući crnogorskim kompanijama i građanima da koriste ovaj servis za naplatu svojih roba i usluga.

Izvor: Dnevne novine

Komentariši