PODIJELI

Četiri lešine krava izbačene u korito Ćehotine.

U koritu Ćehotine, na prostoru bjelopoljske opštine, nalaze se četiri lešine krava. Podsjećamo da se na vodotoku Ćehotine nalazi Otilovićko jezero iz kojeg se jednim dijelom pijaćom vodom napaja naš grad.

Tragom informacije i slika koje su u nedelju, 11. marta objavili mnogi crnogorski elektronski portali o lešinama u Ćehotini, a misleći da se lokacija nalazi na teritoriji pljevaljske opštine, ribočuvari Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“ i ekipa Radio – televizije Pljevlja pošli su na teren u ponedjeljak, 12. marta u toku prijepodneva.

Lešine se nalaze u bjelopoljskoj opštini, na skretanju sa magistralnom putu Pljevlja-Bijelo Polje prema selu Slatka. Onima koji su istovarili lešine odgovaralo je to mjesto pošto se lako prilazi teretnim vozilom. Dvije lešine krava nalaze se na pješčanom sprudu u koritu rijeke, a dvije na obali Ćehotine.

Ribočuvari, Dejan Milanović i Enver Kadić slikali su  lešine i sačinili zapisnik koji će biti dalje proslijeđen nadležnim organima.

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“, Vaso Knežević ističe da je ovim ekološkim akcidentom na prvom mjestu ugroženo zdravlje Pljevljaka koji piju vodu i iz Otilovićkog jezera.

Prema proceduri, o ovome treba da se obavjeste komunalna policija i veterinarski inspektor. U nadležnoj Veterinarskoj ambulanti rekli su da na prostoru njihove nadležnosti, na području pljevaljske opštine nije bilo prijavljenih uginuća stoke.

Bez obzira u čijoj je ovo nadležnosti, u interesu zdravlja preko 19 000 Pljevljaka, trebalo bi što prije da se ispitaju lešine krava, da se uklone i što prije zakopaju. U ovakim slučajevima ne bi trebalo da bude pitanje ko će snositi te troškove, da li opština Pljevlja ili opština Bijelo Polje.

Komentariši