PODIJELI

U protekloj nedelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju rođene su tri bebe.

Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja Pljevlja, u protekloj nedelji, od 5. do 11. marta, kod izabranih doktora za odrasle pregledali su 3166 pacijenata, a izabrani doktori za djecu pregledali su 631 dijete. U ambulantama u Žabljaku, izabrani doktori za odrasle pregledali su 326 pacijenata, dok je pedijatar pregledao 140-ero djece.

Takođe, u prethodnih sedam dana u ginekološkoj ambulanti izvršeno je 229 pregleda.

Kako smo saznali iz Javne zdravstvene ustanove Opšte bolnice Pljevlja, u toku prethodne nedelje, od 3. marta do 11. marta,  ukupno na svim odjeljenjima, ležalo je 137 pacijenata, od kojih je novoprimljenih bilo 70 pacijenata.

U specijalističkim ambulantama pregledana su 2434 pacijenta, a u laboratoriji su urađene 7993 biohemijske analize. Na rentgenu je  izvršeno 269 snimanja, a na skeneru je zabilježeno 48 pregleda. Izvršen je 31 Color doppler krvnih sudova.

Broj pregledanih pacijenata na ultrazvučnoj dijagnostici je 137, a u čitavoj bolnici izvršeno je 26 manjih i većih hirurških intervencija.

U prethodnoj nedjelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju, sa područja pljevaljske i žabljačke opštine rođene su tri bebe.

Komentariši