PODIJELI

 Pojačane aktivnosti na sprečavanju ulične prodaje narkotika.

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su, u koordinaciji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i službenicima Odeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, u cilju suzbijanja ulične prodaje i distribucije opojnih droga, za prvih 15 dana ovog mjeseca Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju podnijeli jednu krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog djela iz oblasti droga, dok su Sudu za prekršaje Bijelo Polje – Područnom odjeljenju u Pljevljima, podnijeli četiri prekršajne prijave protiv 4 lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 4 prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Naime, dana 14.03.2018.godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge podnijeli su Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju krivičnu prijavu protiv lica:

K.E. (1982) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300. st.1 KZCG. Naime, dana 14.03.2018. godine, oko 11,20 h, službenici Interventne jedinice policije Centra bezbjednosti Pljevlja su na kružnom putu Pljevlja – Priljepolje, zaustavili PMV marke Audi, pljevaljskih registarskih oznaka, sa kojim je upravljao G.E (1983) iz Pljevalja, a sa kojim se u vozilu kao suvozač nalazila ženska osoba M.S (1990), iz Podgorice.

Prilikom pregleda vozila, u držaču za ruku koji se nalazi iznad parkirne kočnice, pronađena su dva PVC zamotuljka u kojima se nalazila biljna materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,,.

Daljom kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da je pronađena opojna droga, neposredno prije kontrole od strane policijskih službenika, kupljena od lica K.E. iz Pljevalja.

K.E. je dana 14.03.2018. godine, oko 11,50 h, pronađen od strane interventne jedinice nakon čega je pristupio u službene prostorije CB Pljevlja, gdje je i lišen slobode u 12,30 h.

Preliminarnim testom koji je izvršio krim. tehničar St.KP CB Pljevlja, u pronađenim PVC zamotuljcima a koji su izuzeti sa lica mjesta, utvrđeno je prisustvo opojne droge „Marihuana“, a mjerenjem  pronađene  opojne droge je utvrđeno da se radi o ukupnoj količini od 2,7 grama.

O lišenju slobode obaviješten je Viši državni tužilac u Bijelom Polju Nada Bugarin dana 14.03.2018. godine u 12:30 časova, koja se izjasnila da se radi o KD Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 KZ CG, i ista je zatražila da mu se gore imenovani sprovedu u zakonski predviđenom roku.

Dana 03.03.2018. godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge podnijeli su prekršajnu prijavu protiv maloljetnog H.D. (17) zbog toga što je dana 02.03.2018. godine u 22,20 h na parking prostoru Doma Vojske u Pljevljima, prilikom kontrole više lica od strane policijskih službenika i pregleda PMV marke VW GOLF III pljevaljskih registrarskih oznaka, u kojem je boravio maloljetnik, na vozačevom sjedištu pronašli jedan opiljak tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,, zatim i pored vozačevog sjedišta još dva takva opiljka, a ispod ručice parkirne kočnice PMV, službenici policije su pronašli jedan PVC zamotuljak od najlonske folije, u kome se nalazila biljna materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,,. Pronađeni PVC zamotuljak kao i opiljci, su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta od strane krim.tehničara St.krim policije CB Pljevlja, a preliminarnim testom je utvrđeno prisustvo opojne droge ,,Marihuana,, u ukupnoj količini od 1 grama.

Dana 07.03.2018.godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge  podnijeli su prekršajnu prijavu protiv lica Đ.J. (22), zbog toga što je dana 06.03.2018. godine, u 21:30, prilikom vršenja operativno taktičke radnje „Racija” u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u mjestu Dajevića Han – Pljevlja, koju su izveli policijski službenici CB Pljevlja i Odsjeka za borbu protiv droge, kod sebe u novčaniku koji se nalazio u džepu od prsluka, a koji je imao na sebi, posjedovao jednu ručno pravljenu cigaretu ,,Džoint,, u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,, kao i jedan PVC zamotuljak od najlonske folije, u kome se takođe nalazila biljna materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,,. Pronađena ručno pravljena cigareta ,,Džoint,, kao i PVC zamotuljak, su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta od strane kriminalističkog tehničara CB Pljevlja, a preliminarnim testom je utvrđeno prisustvo opojne droge ,,Marihuana,, u ukupnoj količini od 1,4 grama.

 Dana 08.03.2018. godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge podnijeli su prekršajnu prijavu protiv lica J.D (36), državljanin R. Srbije, zbog toga što je dana 08.03. 2018. godine, počinio prekršaj u vezi zloupotrebe opojnih droga. Naime, dana 08.03. 2018. godine u 17:41, službenici Odeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, na GP Ranče, izvršili su kontrolu PMV marke Škoda – Oktavia, srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao J.D i prilikom pregleda ličnog prtljaga, u torbici prijavljenog, pronašli tablete koje se nalaze na spisku opojnih droga, a koje u svom sastavu sadrže psihoaktivne supstance i koje se ne mogu nabaviti bez izvještaja ljekara specijaliste, koje isti prilikom kontrole nije posjedovao. Pronađene su:

  • Tablete ,,Remitra,, – 30 mg, ukupno 8 komada.
  • Tablete ,,Bensedin,, – 10 mg, ukupno 11 komada.
  • Tablete ,,Belbien,, – 10 mg, ukupno 17 komada.
  • Tablete ,,Eftil,, – 478 mg, ukupno 13 komada.

Nakon pronalaska pomenutih tableta, lice je predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droge Grupa u Pljevljima. Pronađene tablete su fotografisane od strane kriminalističkog tehničara CB Pljevlja, i iste su uz izdatu Potvrdu o privremenom oduzimanju, oduzete od lica.

12.03.2018. godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge podnijeli su prekršajnu prijavu protiv lica M.A (26) iz Pljevalja, zbog toga što je dana 09.03.2018. godine, počinio prekršaj u vezi zloupotrebe opojnih droga. Naime, dana 09.03.2018. godine u 21,10 h službenici Odsjeka za borbu protiv droge Pljevlja i službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su  u parku ,,Stražica,, opština Pljevlja, izvršili kontrolu lica M.A. i prilikom pregleda u kutiji od cigareta marke ,,Corset,, a koja se nalazila u desnom džepu od jakne, pronašli  jednu ručno pravljena cigaretu ,,Džoint,, u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu ,,Marihuana,,, nakon čega je imenovani priveden u službene prostorije CB Pljevlja. Pronađena ručno pravljena cigareta ,,Džoint,, je fotografisana i izuzeta od strane kriminalističkog tehničara Stanice kriminalističke policije CB Pljevlja, a preliminarnim testom je utvrđeno prisustvo opojne droge ,,Marihuana,, u ukupnoj količini od 0,7 grama.

-U narednom periodu policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja će, u koordinaciji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i službenicima Odeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, nastaviti aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje opojnih droga, navodi se u saopštenju CB Pljevlja.

Komentariši