PODIJELI

CEZAP: Prava potrošača na alarmantno niskom nivo.

Osnovna prava potrošača u Crnoj Gori su na alarmantno niskom nivou, ocijenili su predstavnici Centra za zaštitu potrošača CEZAP.

Oni su  pozvali nadležne institucije da preduzmu hitne mjere kako bi se stalo na kraj tržišnim zloupotrebama trgovaca i monopolskih kompanija.

Iz Centra za zaštitu potrošača, povodom Svjetskog dana prava potrošača saopšteno je da je to prilika za promociju temeljnih prava potrošača, sa permanentnim zahtjevom da se ta prava poštuju, štite i unapređuju.

„Ovaj dan je ujedno i prilika da se iskaže protest protiv tržišnih zloupotreba i društvenih nepravdi kojim se krše prava potrošača, te kojima se potrošač uporno pokušava smjestiti u segment tržišnog objekta, a ne aktivnog, odgovornog i jedinog subjekta, korektora i regulatora tog tržišta“, navodi se u saopštenju.

Svjetski dan zaštite potrošača je prilika za zagovaranje i podsticanje globalne solidarnosti unutar međunarodnog pokreta organizacija koje se bave zaštitom prava potrošača. U tom duhu, CEZAP već dugo godina unazad obrađuje aktuelne teme interesantne za potrošače, na globalnom nivou.

„Međutim, ove godine, nažalost, smo mišljenja da su osnovna prava potrošača u Cnoj Gori na alarmantno niskom nivou i da detaljnjije bavljenje temom koju je predložila Potrošačka internacionala (IC) iz Londona – Izgradimo digitalni svijet kojem potrošači mogu vjerovati, nije u fokusu onoga na šta bi smo htjeli da skrenemo neophodnu pažnju javnosti i institucija koje se bave zaštitom prava potrošača“, rekli su iz CEZAP-a.

Zakon o zaštiti potrošača od početka primjene 2014. godine donio je, kako su podsjetili, neka poboljšanja u korist položaja potrošača, skratio rokove reagovanja trgovaca na reklamacije i podigao njihovu odgovornost, ali ima i dosta nedorečenosti.

“Novi zakon ima i dosta nejasnoća, nesprovodivih normi i neusaglašenosti sa drugim zakonima. I dok se već pune dvije godine radi na izmjenama i dopunama Zakona, svjedoci smo da trgovci i pružaoci usluga svakodnevno krše postojeće zakosnke norme”, kazali su iz CEZAP-a.

Oni su naveli da ako se tome, na osnovu svakodnevnih žalbi nezadovoljnih potrošača po raznim pitanjima, doda nepodnošljivo visok procenat nekvalitetne robe i usluga na tržištu, može se zaključiti da je izuzetno težak put ostvarivanja potrošačkih prava.

Prvi Svjetski dan zaštite potrošača obilježen je 15. marta 1983. godine i od tada je postao važan događaj za mobilizaciju potrošača i kreiranje politike zaštite potrošačkih prava, po mjeri potrošača.

Izvor:Mina bussines

Komentariši