PODIJELI

Deset srednjoškolaca iz Kolašina, Pljevalja, Mojkovca, Žabljaka, Cetinja i Rožaja posjetilo je danas Ministarstvo odbrane, u okviru projekta Nedjelja građanskog obrazovanja koji su, od 14. do 17. marta, organizovali Crnogorsko-američko udruženje studenata (MAYAA, Montenegrin-American Youth Alumni Association) i FLEX program.

Načelnik Direkcije za razvoj i planiranje u Ministarstvu odbrane, potpukovnik Zdravko Petrović izrazio je zadovoljstvo ovom inicijativom i interesovanjem srednjoškolaca na temu članstva Crne Gore u NATO kao i za vojni poziv.

Potpukovnik Petrović je govorio o načinu rada Ministarstva odbrane, o formaciji Vojske, benefitima članstva Crne Gore u NATO, te naglasio značaj što intenzivnije saradnje Ministarstva i Vojske sa mlađom populacijom.

Nikola Radunović iz Direkcije za NATO u Ministarstvu odbrane govorio je gostima o organizaciji Alijanse i njenim vrijednostima, o reformama kroz koje je Crna Gora prošla na putu ka članstvu u NATO i doprinosu naše države međunarodnim mirovnim misijama.

“Učenici su bili posebno zainteresovani za način rada i funkcionisanja u Vojsci. Kapetanica Sanja Pejović iz Direktorata za razvoj ljudskih resursa uputila ih je o načinu zapošljavanja u Vojsci, školovanju na inostranim vojnim akademijama i Ljetnjem vojnom kampu”, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

FLEX Alumni zajednicu u Crnoj Gori, kako objašnjavaju, čine bivši stipendisti Future Leaders Exchange programa razmjene učenika koji finansira Vlada SAD-a.

“Pri povratku sa razmjene, učenici postaju dio alumni zajednice (organizacija bivših učesnika programa) kroz koju imaju mogućnost da podijele svoja iskustava i sprovode manje projekte u raznim oblastima od interesovanja”, dodaju oni.

FLEX Alumni zajednica u Crnoj Gori broji 163 člana.

Izvor: CdM

Komentariši