PODIJELI

U toku je promocija vojnog poziva u 18 srednjih škola iz 10 crnogorskih gradova. Predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore planirali su 23. marta promociju  u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ i Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

Riječ je o akciji kojom Ministarstvo odbrane Crne Gore želi da na atraktivan i mladima blizak način približi ideju o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama i, generalno, o prednostima vojne karijere, onima koji su u fazi izbora svoje životne profesije.

U planu obilaska, koji je počeo 7. marta, je 18 srednjih škola iz 10 crnogorskih gradova, Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Bara, Kotora, Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja i Pljevalja.

Srednjoškolci, učenici III i IV razreda pokazuju izuzetno interesovanje, pogotovo u razgovoru sa oficirkama i oficirima VCG o studijama na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Grčkoj ili Sjedinjenim Američkim Državama i, potom, vojnog angažmana koji ih je čekao u Vojsci Crne Gore.

Predstavnici Ministarstva odbrane đacima u učionici, njima bliskom ambijentu,  predstavljaju višestruke prednosti vojnog poziva u Crnoj Gori, kao članici Alijanse, mogućnosti karijernog razvoja i usavršavanja, pogotovo kada se krene sa pozicije kadeta, koji predstavljaju budući komandni sastav Vojske Crne Gore. Oni će 23. marta posjetiti  Gimnaziju „Tanasije Pejatović“ i Srednju stručnu školu u Pljevljima.

Oglasi za upis na neke od vojnih akademija počinju već krajem marta.

Komentariši