PODIJELI

Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ organizuje predstavljanje knjige „Hlebna duša“ Dare Radojević u petak 23. marta 2018. godine sa početkom u 19 sati u sali SO. O knjizi će govoriti zavičajni pisac Zoran Raonić, Đina Bajčeta i autorka, moderator večeri je Sofija Jelovac.

Dara Radojević je pjesnikinja intime, one lijepe i plemenite, one jednostavne koja se iskazuje u sitnicama od kojih je život satkan. To nije žensko pismo, to je ljudsko pismo adresirano na sve one koji vjeruju da biti čovek nije prevaziđena kategorija. Ona piše jednostavnim „običnim“ jezikom, sa mnogo osećaja za jezičku melodiju i ne trudi se da svoj pjesnički izraz na silu učini modernim. Ona je jednostavno obdarena da umije da nađe pravu riječ za pravi trenutaku svojoj duši – kaže Đina Bajčeta direktorica Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ i dodaje da u njenim pjesmama nema druge politike osim ljudskosti, tihog življenja i promišljanja o malim-velikim ljepotama, tugama i radostima oko nas i u nama.

Dara Radojević je u istinskom značenju tih riječi – pjesnikinja otvorenog srca, čiji su život i poezija jedno – naglašava Bajčeta. Dara Radojević se rodila u porodici Zelenović u selu Miholjače, Gacko, Hercegovina. Živi u Gornjem Milanovcu u Šumadiji. Napisala je 7 zbirki poezije.

Član je Udruženja književnika Srbije od 2002. godine. Osnivač i prvi predsjednik književnog društva „Zapis“ u Gornjem Milanovcu. Učesnik je značajnih književnih manifestacija u Srbiji i zemljama u okruženju.

Osvajala je prve nagrade na književnim konkursima, objavljivana u mnogim književnim časopisima i zbornicima odabrane poezije.

Komentariši