PODIJELI

Javna rasprava o Nacrtu Programa socijalnog stanovanja u opštini Pljevlja počela je 20. marta i trajaće do 3. aprila 2018. godine. Centralna rasprava održaće se 30. marta 2018. godine sa početkom u 12 časova u sali Skupštine opštine Pljevlja.

Socijalno stanovanje je stanovanje odgovarajućeg standarda koje se obezbjeđuje pojedincima ili domaćinstvima, koja iz socijalnih, ekonomskih i drugih razloga ne mogu da riješe pitanje stanovanja. Socijalno stanovanje je dio stambene, ali i dio socijalne politike svake države, kao i svake lokalne zajednice. Zbog negativnih posledica ekonomskog razvoja i tržišnih uslova brojna domaćinstva ne mogu da obezbijede, iz socijalnih, ekonomskih i drugih razloga, stan odgovarajućeg standarda, zbog čega je neophodna podrška od strane lokalne zajednice, u okvirima  njenih mogućnosti i uslova.

Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja stavio je Program socijalnog stanovanja na javnu raspravu u trajanju od 15 dana. Javna rasprava počela je 20 marta i trajaće do 3. aprila. Za vrijeme trajanja javne rasprave uvid u nacrt programa socijalnog stanovanja u opštini Pljevlja biće dostupan svakog radnog dana u vremenu od 12 do 15 časova u zgradi opštine Pljevlja. Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti pozivaju sve građane, organizacije, javne službe, NVO i druge zainteresovane subjekte da učestvuju u u javnoj raspravi radi stvaranja što kvalitetnije osnove dokumenta.

Komentariši