PODIJELI

Saobraćaj na putu Nikšić-Šavnik-Žabljak obustavljen je za sve kategorije vozila zbog jakih udara vjetra i snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza AMSCG.

Oni su saopštili da se Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima u južnim i centralnim predjelima, dok na sjeveru snijeg otežava i usporava vožnju, saopšteno je.

Iz AMSCG su upozorili na pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i vozačima savjetovali oprezniju i strpljiviju vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj – Boan i Trešnjevik – Andrijevica.

Na putevima Mojkovac-Bijelo Polje i Nikšić – Plužine zbog snijega je zabranjeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun – Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj – Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 12 sati, odnosno od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan – Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen – Ivanova Korita saobraćaj je sa dvosmjerenog preusmjeren na jednosmjerni.

Izvor: CdM

Komentariši