PODIJELI

U Domu zdravlja, izabrani doktori za djecu i odrasle, u toku prethodnih petnaest dana pregledali su preko tri hiljade i pet stotina pacijenata.                             .

Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja Pljevlja, u prethodnih petnaest dana, od 12. do 26. marta, kod izabranih doktora za odrasle pregledali su 2898 pacijenata, a izabrani doktori za djecu pregledali su 370 djece. U ambulantama u Žabljaku, izabrani doktori za odrasle pregledali su 679 pacijenata, dok je pedijatar pregledao 261 dijete.

Takođe, u prethodnih sedam dana u ginekološkoj ambulanti izvršeno je 270 pregleda.

Kako smo saznali iz Javne zdravstvene ustanove Opšte bolnice Pljevlja, u toku prethodne nedelje, od 19. marta do 25. marta, ukupno na svim odjeljenjima, ležalo je 138 pacijenata, od kojih su novoprimljena bila 62 pacijenata.

U specijalističkim ambulantama pregledano je 2388 pacijenata, a u laboratoriji je urađeno 7559 biohemijskih analiza. Na rentgenu je izvršeno 299 snimanja, a na skeneru je zabilježeno 46 pregleda. Izvršeno je 24 Color doppler krvnih sudova.

Broj pregledanih pacijenata na ultrazvučnoj dijagnostici je 105, a u čitavoj bolnici izvršene su 22 manje i veće hirurške intervencije.

U prethodnoj nedjelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju, sa područja pljevaljske i žabljačke opštine rođene su tri bebe.

Komentariši