PODIJELI

Poštovani,

Pošto smo slučajno saznali da se danas održava sjednica Savjeta LJE RT Pljevlja DOO na kojoj će biti usvojena izborna pravila za predstojeće lokalne izbore, želimo da Vas upozorimo da ukoliko do 20. aprila zaposlenima u Radio-televiziji Pljevlja ne budu isplaćene minimum dvije zarade, a do 5. maja i treća, uzalud trošite vrijeme.

Takođe, pošto do sada niste uradili ništa kako bi se poboljšalo stanje zaposlenih tražimo od Vas, da makar, kao moralni čin, podnesete ostavku i tako prepustite svoja mjesta nekim drugim ljudima koji bi možda svojim autoritetom i znanjem pokrenuli stvari na bolje. Ne optužujemo Vas da niste pokušali, jer na riječima sigurno jeste, ali očigledno da sadašnji sastav Savjeta LJE RT Pljevlja nema autoritet, a ni znanje, da omogući normalan rad i mogućnost zaposlenima da normalno žive od svog rada.

Državna pomoć o kojoj nam je pričao direktor naše televizije, Dejan Miličić, izgleda da je samo mrtvo slovo na papiru, jer je jasno da državu ne interesuje šta se dešava i kako žive zaposleni u Televiziji Pljevlja.

Prije nego što podnesete ostavke, tražimo odgovore od Vas, zbog čega RTPV nije tužila osnivača koji uporno svoju obavezu vraćanja kredita prebacuje na grbaču zaposlenih? Takođe tražimo od Vas da nam kažete koliko je od zaposlenih u RT Pljevlja oteto novca zarad vraćanja kredita koji mi nismo u obavezi da vraćamo? Takođe Vas pitamo da li ste možda tražili od Poreske uprave odgovor zbog čega se selektivno primjenjuju poreska pravila, jer je makar jednom mjesečno Poreska uprava blokira naš račun zbog neizmirenih poreskih obaveza, a „Vektra Jakić“ koja je prema zvaničnim podacima Poreske uprave samo za koncesije, dužna 1,4 miliona eura radi nesmetano.

Da li ste upoznati sa tim da je za 70% zaposlenih zarada u ovoj firmi jedini izvor porodičnih prihoda, da li ste upoznati sa tim da većina zaposlenih ostaje na svojim radnim mjestima više nego što je to predviđeno kako bi izvršila svoje radne zadatke? Takođe Vas pitamo da li ste upoznati sa tim da zaposleni koriste svoja privatna vozila i troše svoje gorivo kako bi izvršili svoje terenske obaveze? Da li ste upoznati da se većini zaposlenih duplirao račun za telefon jer su službeni telefoni zbog neplaćanja bili isključeni? Da li ste upoznati sa tim da većina zaposlenih gladna dolazi na posao jer radije daje novac svojoj djeci za doručak ili kupovinu neophodnog školskog pribora? Da li ste upoznati sa tim da je većini zaposlenih stiglo upozorenje da će im ukoliko ne izmire račun biti isključena struja? Pitamo Vas da li znate da banke ne žele da daju nove refinansirajuće kredite zaposlenim jer je naša firma zbog Poreske uprave na „crnoj listi“? Da li znate da će uskoro pojedinim zaposlenim početi, po nalogu Javnog izvršitelja, plijenidba stvari zbog toga što nisu u mogućnosti da uredno izmiruju svoje obaveze bankama. … No, Vas to ne zanima.

Jednom smo, 2010. godine izdržali 10 mjeseci bez plate, prošlu godinu smo okončali sa šest plata minusa, a nakon malo boljitka, ovu godinu počinjemo sa pet plata u minusu. Budite sigurni da smo sada spremni na sve pa i na najradikalnije poteze, ali kako smo do sada uspjeli da sačuvamo ovu firmu sačuvaćemo je i sada, jer nas nemojte ubjeđivati da je Vama, koji ste tu od juče, više stalo do ove medijske kuće od nas. Uskoro ćemo podnijeti tužbu protiv Savjeta i rukovodstva firme jer ništa niste uradili kako bi spriječlili lokalnu upravu da našim novcem vraća kredit koji je lokalna administracija u obavezi da vraća. Za to imamo dokaz, snimak skupštine iz decembra 2010. godine. Što se tiče izbora, ukoliko do 20. aprila ne dobijemo minimum dvije plate, a do 5. maja i treću, nećemo omogućiti političarima koji ništa nisu uradili da nam pomognu da preko našeg rada dođu do udobnih funkcionerskih fotelja.

Edin Zuković

Predsjednik Sindikalne organizacije informativne djelatnosti Pljevlja

Komentariši