PODIJELI

Bobovci će ove godine dobiti 200 metara asfalta na putnom pravcu koji vodi prema njihovom selu. Iz Mjesne zajednice Bobovo naglašavaju da je put prema ovom selu u izuzetno lošem stanju i ističu da bi bilo poželjno što prije intervenisati i nasuti oštećenja koja su nastala tokom prošle jeseni i zime.

– Na putnom pravcu prema Bobovu biće asfaltirano 200 metara puta, a čim to vremenski uslovi dozvole biće asfaltirati putevi na 24 pravca, zašta će biti utrošeno 400 hiljada eura. Prema našim procjenama ukupno će biti asvaltirano šest kilometara seoskih puteva- saopštavaju iz lokalne uprave.

Mještani Bobova nijesu nam mogli prokomentarisati plan lokalne uprave jer sa istim nijesu upoznati, ali smatraju da put do njihovog sela treba asfaltirati što prije i to u cjelosti.

– Put je u izuzetno lošem stanju i mogu reći da možda nikada nije bilo gore – kaže predsjednik MZ Bobovo Neđo Ćirković.

On ističe da se na prostoru Bobova svake godine sjeku velike količine šuma i da na taj način Bobovci učestvuju u punjenju lokalnog i državnog budžeta ali da ipak nemaju adekvatan put do svojih kuća.

– Nažalost ni država ni Opština Bobovu ništa ne uzvraćaju, a niko ne bi mogao proračunati koliko je šume za poslednjih 50 godina posječeno i odveženo sa ovog područja. Postojećim makadamskim putem prosto nije moguće više saobraćati jer je sav u rupama – kaže Ćirković.

Izvor: Dan

Komentariši