PODIJELI

U planu prioriteta je i sanacija krovova u ulicama Mila Peruničića, Blaža Jovanovića i Gagovića imanju.

Agencija za stambeno poslovni fond d.o.o. Pljevlja predstavlja jedinstveni subjekt u oblasti stanovanja koji je osnovala Skupština opštine Pljevlja, sa ciljem poboljšanja uslova stanovanja i pružanja kvalitetnih usluga u održavanju stambenih zgrada.

Prema riječima direktora Agencije Envera Kaljića prošlogodišnja sezona je relativno uspješno privedena.

Od predviđenih 100 hiljada eura koje odvaja opština za sanaciju termo fasada i krovova realizovano je oko 85 posto, odnosno oko 84 hiljade i 600 eura. Ukupno je urađeno 5 termo fasada i 6 krovova.

Kaljić napominje da Agencija ima trenutno 25 zaposlenih radnika.

Što se tiče plana i programa rada za ovu godinu Kaljić ističe da imaju 36 zahtjeva za izradu termo fasada i 16 zahtjeva za adaptaciju i postavljanje krovnog pokrivača.

I ove godine opština učestvuje sa 60 posto ukupnih sredstava, s tim što je 40 posto obavezan da obezbjedi upravnik zgrade.

Prije desetak dana Komisija, u kojoj je i član resornog sekretarijata, obišla je zgrade i krovove i napravila plan prioriteta izvođenja radova.

Trenutno se izvode radovi na zgradi GM 3 ulaz II, a u naredna dva-tri dana počeće sanacija krovova u ulicama Mila Peruničića, Blaža Jovanovića i Gagovića imanju.

Kaljić kaže da su poslednju platu primili za novembar 2017. Godine i dodaje da su u 2017. godini poslovali sa gubitkom od oko 60 hiljada eura što je manje u odnosu na 2016. godinu.

Komentariši