PODIJELI

Juče poslije 14 sati, službenici Odsjeka za borbu protiv droge Grupa VIII Pljevlja i Centra bezbjednosti Pljevlja nakon što su prikupili operativna saznanja i dobili neophodna odobrenja, izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi i u kojima boravi T. M. (1991).

Prilikom pretresa od strane policijskih službenika pronađena su četiri pakovanja od PVC najlonske folije u kojima se nalazilo više manjih zamotuljaka sa sadržajem biljne materija tamno zelene boje nalik na opojnu drogu “marihuana”, dva PVC pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje nalik na opojnu drogu “speed”, 51 kom. tableta “tramadol”, dvije table tableta “ksalol” i jednu tableta “dijazepam” kao i digitalnu vaga za precizno mjerenje.

Takođe prilikom pretesa navedene lokacije, pronađeno je i:

Puška M-48 K53487.

Vazdušna puška CZ, M-56, Fbr. 61-260.

Malokalibarska municija 19 kom.

Municija raznog kalibra 66 kom.

Patroni lovačke puške 13 kom i ambalaža sa kuglicama i kapislama.

Jedna službena palica.

Dvije drvene palice ručne izrade.

Dvogled marke Falko.

Dvogled marke Leander.

Više predmeta za koje će se u narednom periodu izvršiti provjere i ustanoviti da li potiču iz KD Krađa.

Prilikom pretresa T.M. nije bio u svojoj kući, već Š.K, koji stanuje u blizini. Prilikom pretresa obezbeđena su dva svjedoka, kao i T. I. osoba koji živi u kućnoj zajednici sa T. M.

Osumnjičeni T. M. je oko 17,00 h pristupio u službene prostorije CB Pljevlja, gdje je u 17,10h lišen slobode.

Preliminarnim testom koji je izvršio krim. tehničar St. KP CB Pljevlja, u pronađenim PVC zamotuljcima sa biljnom materijom tamno zelene boje utvrđeno je prisustvo opojne droge „marihuana“ u ukupnoj količini od 98,4 grama, a u pronađenim PVC pakovanjima sa praškastom materijom bijele boje, utvrđeno je prisustvo opojne droge “speed” u ukupnoj količini od 98,1 gram, saopšteno je iz CB Pljevlja.

Odmah nakon lišenja slobode osumnjičenog obaviještena je Viši državni tužilac u Bijelom Polju Nada Bugarin, koja se izjasnila da se radi o KD Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 KZ CG, i ista je zatražila da joj se gore imenovani uz Krivičnu prijavu i Službenu zabilješku o lišenju slobode sprovede u zakonski predviđenom roku.

O događaju je takođe upoznata ODT u Pljevljima, Nataša Bajčeta, koja se tom prilikom izjasnila da joj se predmet dostavi na ocjenu, nakon čega će se izjasniti da li u pomenutom događaju ima elemenata KD Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore. Prilikom lišenja slobode saglasno Zakonu o policiji upotrebljena  su sredstva prinude – nisu korištena. Od lica koja su se zatekla u kući prilikom pretresa Š.E. i T.I. uzete su izjave na Zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina nakon čega su isti pušteni bez zadržavanja. Prema nezvaničnim informacijama u vezi sa ovim slučajem biće preduzete dalje službene radnje.

Komentariši