PODIJELI

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, uskoro će se nastaviti izgradnja fontane na gradskom trgu „13. Jul“. Opština će ugovor potpisati sa pljevaljskim preduzećem „Ving“ DOO.

Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki odbila je žalbu tivatskog preduzeća HELM trejd, kao ponuđača za nastavak izgradnje grdaske fontane. Na javni tender, otvoren još 24. januara ove godine javio se i Ving DOO sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP „Fidia“. Ving je za završetak radova ponudio cijenu od 68.015 evra. Dakle, nakon završenog žalbenog postupka biće potpisan ugovor i izvođač bi vrlo brzo mogao početi radove.

Radovi na fontani počeli su još krajem 2015. godine, kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonio staru fontanu, a onda uradila i neophodne zemljane i armirano-betonske radove.

Tivćani su zbog, kako su obrazložili, finansijskog spora sa opštinom napustili gradilište, pa je na drugom tenderu obavezu da za 60 hiljada evra nastavi i dovrši započete, preuzelo preduzeće Perošević iz Bijelog Polja.

Bjelopoljci se iz nepoznatih razloga nisu ni pojavili pa je ugovor raskinut, a posle novog javnog poziva ispostavilo se da je najbolju ponudu dostavila pljevaljske firma „Ving“, zajedno sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP Fidia“.

Komentariši