PODIJELI

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom iz Pljevalja, u cilju suzbijanja imovinskog kriminaliteta na području opštine Pljevlja, rasvijetlili više krivičnih djela Krađa i Teška krađa, i Osnovnom državnom tužiocu podnijeli 1 krivičnu prijavu protiv 1 lica, a u narednom periodu podnijeće još 3 krivične prijave protiv 3 lica.

Naime, dana 18. 04. 2018. godine službenici CB Pljevlja podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnešene protiv NN lica, protiv lica: M.T. (1991) zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 05/06. 04. 2018. godine izvršio krivično djelo Teška krađa iz čl. 240 KZCG, na štetu L.M. (1949), iz Pljevalja. Kako se osnovano sumnja, prijavljeni je dana 05/06. 04. 2018.godine, po unaprijed utvrđenom planu, došao do kuće i pomoćnih objekata oštećenog koje se nalaze u selu Gotovuša, opština Pljevlja, polomio i odvalio katanac koji se nalazio na vratima pomoćnih objekata-kolibe i garaže, ušao u unutrašnjost objekata i iz istih otuđio motorne testere, aparat za varenje, elektrode, brusilicu, bušilicu, električnu blanju, električni cirkular i drugi alat koji je zatekao, čime je L.M. pričinjena šteta u iznosu od oko 400,00 eura. Vršeći poslove iz svoje nadležnosti, policijski službenici CB Pljevlja su, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, pribavili naredbu za pretres stana koji je koristio prijavljeni M. T., a koje se nalaze u Pljevljima, u ulici Volođina, izvršili pretres tih prostorija i pronašli otuđene stvari, kao i druge predmete koji potiču iz krivičnih djela, koje su povraćene njihovim vlasnicima. M.T. je lišen slobode, i nalazi se u istražnom zatvoru u Bijelom Polju.

Dana 27. 03. 2018. godine u 12,30 h prijavio je Dežurnoj službi CB Pljevlja Z.B (1956) iz Pljevalja, da je obavijestio njegov komšija sa sela da su mu u selu Šula, zaseok Ravna smreka, obijena vrata na vikendici i da ne zna da li je nešto otuđeno. Postupajući po ovoj prijavi na lice mjesta izašli su službenici CB Pljevlja, i po odobrenju nadležnog tužilaštva, izvršili uviđaj, kojom prilikom je konstatovano da jna vratima vikendice postoje oštećenja, kao i tragovi ulaska u unutrašnjost objekta, te da je iz objekta otuđena akumulatorska bušilica, više komada baterijskih lampi, produžno kablo, 2 parfema, zimska jakna, mašina za šišanje i druge stvari koje su zatečene u vikendici, čime je oštećenom Z.B pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 330,00 eura.

Otuđene stvari su takođe pronađene prilikom pretresa kuće koju koristi M. T. (1991) u ulici Volođina u Pljevljima, i povraćene vlasniku.

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima, a protiv M.T će u redovnoj proceduri biti podnešen Poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave protiv NN počinioca.

Dana 13. 04. 2018. godine u 07,55 h prijavio je Dežurnoj službi CB Pljevlja B.D. (1967) iz Pljevalja, da su u selu Dragaši, opština Pljevlja, od strane NN lica ili više njih otuđena 4 akumulatora i veća količina goriva-nafte iz radnih mašina „tegljača“, nakon čega je opet dana 16. 04. 2018. godine u 07,35 h prijavio Dežurnoj službi CB Pljevlja da su u selu Dragaši, otuđena 4 akumulatora iz 2 traktora „tegljača“, izvjesna količina goriva-nafte i nadzorna kamera, kao sajle za vuču, vlasništvo jednog pravnog lica iz Pljevalja koje se bavi preradom drveta. Postupajući po ovim prijavama policijski službenici CB Pljevlja su izašli na lice mjesta i po odobrenju nadležnog tužilaštva izvršili uviđaj i konstatovali da su navodi iz prijava tačni, nakon čega su preduzeli operativno-taktičke mjere iz svoje nadležnosti i identifikovali 3 lica koja su počinila 2 krivična djela Krađe, i to: B.N., maloljetni Č.S. (16) i S.S. svi iz Pljevalja. Predmeti koji su otuđeni su pronađeni i povraćeni njihovim vlasnicima.

U redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu biće podnešena 2 Posebna izvještaja kao dopune krivičnih prijava podnešenih protiv NN izvršilaca protiv ova tri lica. 

Komentariši