PODIJELI

U periodu od 12. – 18. aprila, predstavnica Kancelarije za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti opštine Pljevlja spec.ped. Milica Sekulić vodila je dio predavanja koji se odnosi na problem narkomanije učenicima u O.Š.”Ristan Pavlović”, O.Š.”Salko Aljković”, O.Š.”Radoje Kontić” – Gradac i O.Š.”Vladimir Rolović” – Šula.

Ova predavanja su organizovana u sklopu aktivnosti „Prevencija u školama” Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave policije – Centra bezbjednosti Pljevlja i Odsjeka za borbu protiv droga Grupa VIII Pljevlja a predstavnica Kancelarije je pozvana da se pridruži ovoj akciji i na taj način doprinese prevenciji narkomanije i vršnjačkog nasilja u našoj lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom učenici/ce osmih razreda pomenutih škola mogli su da čuju neke osnovne pojmove kada je u pitanju zloupotreba droga a naročita pažnja je posvećena posledicama koje nastaju zbog zloupotrebe istih.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Pljevlja i Odsjeka za borbu protiv droga Grupa VIII Pljevlja, razgovarali su sa učenicima o krivičnoj odgovornosti maloljetnjih lica kao i o problemu vršnjačkog nasilja.

Ova predavanja su okupila oko 150 učenika, a trajala su u prosjeku jedan školski čas.

Izvor: pljevlja.me

Komentariši