PODIJELI

NVO „Da zaživi selo“ realizuje prokjekat koji se bazira na uređenju Borovičkog jezera. Partner na ovom projektu je Turistička organizacija Pljevlja, a donator opština Pljevlja kroz konkurs za sufinansiranje nevladinih organizacija.

Realizacija projekta koji se bazira na uređenju Borovičkog jezera podrazumijeva čišćenje komunalnog otpada, obale Borovičkog jezera i prikupljanje otpada koji će, prema riječima Vasa Kneževića iz NVO „Da zaživi selo“, transportovati na gradsku deponiju. Nakon toga izvršiće postavljanje parkovskog mobilijara na obali Borovičkog jezera i to tri hladnika i šest kompleta stolova sa klupama.

Knežević napominje da su ciljne grupe projekta prije svega sportski ribolovci koji se okupljaju na ovom jezeru ali i izletnici i kupači koji u ljetnjem periodu provode vrijeme na Borovičkom jezeru.

Ove godine na Borovičkom jezeru održaće se državno prvenstvo u lovu šarana i Kup Crne Gore u lovu šarana.

Partner na ovom projektu je Turistička organizacija Pljevlja a donator opština Pljevlja kroz konkurs za sufinansiranje nevladinih organizacija.

Knežević ističe da su preko javnog rada od strane Zavoda za zapošljavanje zaposlili sedam radnika na period od četiri mjeseca koji rade na čišćenju obale Borovičkog i Otilovićkog jezera.

Njihov rad doprinjeće poboljšanju ekološke slike obala ova dva jezera – kaže Knežević i dodaje da će kroz drugi projekat od opštine Pljevlja raditi na unapređenju obale kroz postavljanje parkovskog mobilijara kako bi ambijent bio bezbjedniji i ugodniji za boravak za sve koji dolaze na Borovičko jezero.

Komentariši