PODIJELI

Pčelar Radoslav-Bele Zečević osvojio je na Novosadskom sajmu veliku zlatnu medalju za čistu matičnu mliječ i zlatnu medalju za poliflorni vrcani med.

Pčelar Radoslav-Bele Zečević, student specijalističkih studija  Biotehničkog fakulteta u Podgorici, osvojio je veliku zlatnu medalju u kategoriji čista matična mliječ i zlatnu medalju u kaategoriji poliflorni vrcani med, na ovogodišnjem jubilarnom novosadskom sajmu.

Njemu je ovo bilo prvo učestvovanje i jedini je dobitnik za ova dva proizvoda iz Crne Gore. Zečević ističe da je njegov matična mliječ proglašena za šmpiona u toj kategoriji.

85. Međunarodni poljoprivredni sajam će 2018. godine biti održan od utorka 15. do ponedeljka 21. maja, a Zečević dodaje da su osvojene nagrade na ovom sajmu veliki uspjeh i priznanje za rad čitave porodice.

Prošle godine Radoslav-Bele Zečević je bio rekorder u proizvodnji matične mliječi u Crnoj Gori, sa nešto malo više od dva kilograma matične mliječi. Takođe se bavi i uzgojem visokokvalitetnih selekcionisanih matica. U toku jedne sezone može da odgoji oko 1000 sparenih matica.

Komentariši