PODIJELI

Na početku sjednice predsjednik odborničkog kluba DPS-a i Bošnjačke stranke dr Ilhan Tursumović je zatražio da Radio-televizija Pljevlja ne prenosi zasjedanje. Po njegovim riječima prenos sjednice će pojedine političke subjekte koji nemaju odbornike u lokalnom parlamentu dovesti u neravnopravan položaj pred predstojeće lokalne izbore. Milan Lekić iz kluba Demokratskog fronta je kazao da vlast očigledno želi da izbjegne javnost kada se govori o rezultatima rada. Nezavisna odbornica Olgica Otašević je u ime svog kluba koji čini sa odbornikom Šećerom Bajrovićem podržala predlog DPS-a. Milovan Gogić u ime kluba SNP-a je ocijenio da vlast bježi od javnosti i odgovornosti. Božidar Bajić je ukazao da vlast ne želi da se njenom radu raspravlja pred javnošću. Nezavisni odbornik Nikola Rovčanin je kazao da je predlog DPS-a nezakonit i da je bjekstvo od odgovornosti lokalne vlasti. Opozicioni odbornici su prije glasanja o prekidu prenosa sjednice napustili sjednicu. Glasovima DPS-a, Bošnjačke stranke i nezavisnih odbornika Olgice Otašević i Šećera Bajrovića donijeta je odluka da se zasijedanje ne prenosi.

Predsjednik opštine Mirko Đačić govoreći o Izvještaju o radu  predsjednika opštine i ostvarenju funkcija lokalne uprave za 2017. godinu je komentarisao napuštanje opozicionih odbornika. Po njegovim riječima opoziciju je strah od jake koalicije koja vrši vlast i za koje stoje dobri rezultati. On je istakao i najvažnije rezultate lokalne vlasti. Đačić je ukazao i na dobru saradnju sa  državnim organima. Izještaj je usvojen jednoglasno bez rasprave. Bez rasprave su usvojeni i Završni račun Budžeta opštine Pljevlja i Lokalni plan akcije za mlade.

Govoreći o Izvještaju o radu DOO ”Vodovod” direktor preduzeća Čedo Gospić je kazao da je on preduzeću zatekao haotično stanje i da su preduzete mjere za oporavak preduzeća. Sa 16 glasova za i dva uzdržana glasa ovaj izvještaj je usvojen.

Bez rasprave su usvojeni izvještaji o radu preduzeća Čistoća, Komunalne usluge, Agencije za stambeno poslovni fond. U raspravi o izvještaju Grijanja odbornik Dušan Knežević je iznio primjedbe na kvalitet usluga grijanja kada su u pitanju stambena zgrada Trepča i upravna zgrada Rudnika uglja. Bez rasprave su usvojeni izvještaji o radu Centra za sport i rekreaciju, Umjetničke galerije, Narodne biblioteke, Zavičajnog muzeja, Službe zaštite i spašavanja kao i izvještaj Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za 2017 godinu. Odbornici su podržali i Odluku o ustanovljavanju stvarne službenosti u korist DOO ”Crnogorski elektrodistributivni sistem” radi postavljanja eletrovodova. Kada je na red došao Prijedlog Odluke o kupovini nepokretnosti vlasništva Šumarskog preduzeća AD Pljevlja u stečaju odbornicima se obratio predstavnik radnika Mišo Lazarević. Lazarević je kazao da je stečajni postupak vođen nezakonito i na štetu radnika. On je pozvao odbornike da ne podrže ovu odluku. Odbornici su podžali kupovinu nepokretnosti i Rješenja o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu na više fizičkih lica. Odbornici su usvojili i Prijedlog Odluke o vraćanju prava raspolaganja Crnoj Gori na nepokretnostima radi ostvarenja javnog intres rekonstrukcija magistralnog puta M 8 Gradac–Pljevlja–Mijailovica do granice sa Srbijom.

Komentariši