PODIJELI

Prema odluci koju je juče usvojila Skupština Opštine Pljevlja Opština će kupiti oko 1.700 metara kvadratnih nekadašnih stambeno poslovnih objekata u selima Meljak, Potkrajci, Bobovo, Kosanica i Poblaće.

Opština Pljevlja kupiće zemljište i objekte od Šumarskog preduzeća koje je u stečaju od avgusta 2008 godine.

Osim stambeno poslovnih zgrada koje se nalaze u zapuštenom stanju Opština će kupiti i 11.5 hiljada metara kvadratnih pašnjaka i 7,64 hiljade metara kvadratnih šume treće i četvrte kategorije.

Sve ovo Opština će kupiti po cijeni od 35,5 hiljada eura.

U lokalnoj upravi tvrde da je Šumarsko preduzeće dostavilo odluku predsjedniku Opštine Mirku Đačiću u kojoj je naglašeno da je jedan od uslova da bi se zaključio stečaj u tom preduzeću koji traje već deset godina prodaja nepokretnosti odnosno takozvanih šumskih manipulacija na lokacijama, Vrulja, Meljak, Poblaće, Bobovo i Kosanica.

Vrijednost nepokretnosti u vlasništvu Šumskog preduzeća 2007 godine procijenjena je na preko 450.000 eura.

Prodaja imovine tog preduzeća oglašavana je 12 puta a posljednja je bila 10. maja prošle godine po početnoj cijeni od 47.000 eura.

Predsjednik Opštine smatra da je kupovina nepokretnosti u javnom interesu Opštine Pljevlja. Ovo iz razloga što je po strateškim planovima Opštine razvoj turizma jedan od značajnih pravaca razvoja a predmetne lokacije se nalaze na najatraktivnijim lokacijama za razvoj turizma“, navodi se u obrazloženju Odluke.

Opština planira da ove nepokretnosti prenese na upravljanje i korišćenje Turističkoj organizaciji u Pljevljima koja bi u narednom periodu objekte uz finansijsku pomoć Opštine stavili u funkciju.

Izvor: Vijesti

Komentariši