PODIJELI

Najsjevernija opština u Crnoj Gori u srednjem vijeku nosila je naziv Breznik, po rijeci Breznici koja protiče kroz grad. Koliki je značaj Breznice za Pljevljake, svjedoče brojne istorijeske činjenice, ali nažalost, zbog decenijskog nemara, korito rijeke je zapušteno i neuređeno.

Kako bi povratili značaj Breznici, potrebno je očistiti i urediti korito rijeke i preurediti šetalište kraj izvora, parkove i objekte duž rijeke. Prvenstveno bi trebalo rekosnstruisati mostove na Breznici, osvjetliti ih, tako da bi u večernjim časovima centar grada djelovao savremenije i modernije. Osim toga, zapušteni potporni zidovi mogu predstavljati problem stanovnicima, koji žive na obali rijeke Breznice.

Demokrate će renovirati kamene potporne zidove i, po potrebi, uraditi nove na mjestima gdje to bude potrebno. Očistićemo korito rijeke i priobalni pojas. Na jednoj strani obale, postavićemo novu ogradu i renovirati trotoare i rasvjetu, i taj dio ućiniti pešacima prijatnijim.

Demokrate će građanima ponuditi novu sliku Pljevalja, koja će biti po volji i mjeri građana, zato ,,dođi kući, jer imamo plan.”

Komentariši