PODIJELI

Cilj javnog rada održavanje spomenika iz NOB-a, kaže njen predsjednik Goran Čavić.

U cilju očuvanja spomenika, spomen obilježja i bista iz Narodnooslobodilačkog rata Udruženje boraca NOR-a i antifašista Pljevlja raspisalo je konkurs za javni rad kod Zavoda za zapošljavaje Crne Gore. Nakon što je javni rad prošao uposleno je 10 radnika, koji će pet mjeseci uređivati spomenika iz Drugog svjetskog rata. Trudiće se da to budu i spomenici na širem području Opštine, kaže Goran Čavić, predsjednik Udruženja boraca Nora i antifašista Pljevlja.

“Postaraćemo se da svi spomenici budu uređeni i komunalno čisti. Ne mislim na građevinske radove, jer mi to i ne možemo raditi ali zato možemo urediti okolinu, posaditi cvijeće i pokositi travu. Podršku imamo od DOO Komunalne usluge i DOO Čistoća. Takvih prostora na području grada je oko 30, a nastojaćemo da obezbjedimo prevoz i do udaljenijih sela naše opštine koje imaju spomenike i spomen obilježja”, kaže Goran Čavić.

S obzirom da danas obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom Čavić je pozvao sve sugrađane da se pridruže obilježavanju ovog značajnog datuma na Stražici u 11 sati.

 

Komentariši