PODIJELI

Vrijednom donacijom koju je  firma JUB Crna Gora uručila JPU “Eko bajka” i NVU “Zračak nade” počela je realizacija projekta “Oslikajmo ljubav” koji je uz podršku Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo, osmislila NVO “Kult Montenegro iz Podgorice”.

Projekat “Oslikajmo ljubav”, koji je osmišljen kako bi kulturu, umjetnost i toleranciju razvijali na svim nivoima i među svim uzrastima, realizuje se u Beranama, Budvi, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom.

Realizacija projekta počela je u Beranama i Pljevljima gdje je donirano po 200 komada materijala djeci predškolskog uzrasta od 4 do 6 godina odnosno djeci sa smetnjama u razvoju uzrasta od 4 do 8 godina koja pohađaju vrtić ili su članovi Udruženja djece sa smetnjama u razvoju – kazala je Milica Radović pr projekta NVO “Kult Montenegro” iz Podgorice. Ona je naglasila da su u saradnji sa firmom JUB Crna Gora DOO raspisali konkurs za najbolje likovne radove na temu “Obojimo ljubav”.

Djeci je temu konkursa predstavila Katarina Mitrovska  pedagoškinja koja radi u vrtiću.

Predstavnik JUB-a Nebojša Lukačević rekao je da su ovim ustanovama donirali sredstva za slikanje, kako bi omogućili da djeca u predškolskim ustanovama i udruženjima djece sa smetnjama u razvoju učestvuju na likovnom konkursu.

Direktorica Dječjeg vrtića “Eko bajka” Abela Popović i predstavnica NVU “Zračak nade”  Svetlana Dujović zahvalile su na vrijednoj donaciji.

Nagrađenoj djeci nagrade će biti uručene na završnim manifestacijama projekta “Oslikajmo ljubav” koje će se u svakom gradu posebno održati od 28. maja do 5. juna.

Na kraju konkursa, uz pomoć prijatelja projekta među kojima su IDEA marketi, 60 najboljih radova biće nagrađeno, a 12 prvoplasiranih će se naći na godišnjem kalendaru za 2019.  crnogorske firme JUB Crna Gora.

“Da bi manifestaciju učinili zanimljivijom, za njen dječji auditorijum, biće podijeljeno preko stotinu robnih nagrada. Ulaz je slobodan, a djeca će dobijati karte na osnovu kojih će biti izvučene nagrade” dodala je Radović.

Komentariši