PODIJELI

Danilo Kušljević, učenik drugog razreda gimnazije od prošle godine se bavi pčelarstvom.

Prije skoro godinu dana, u okviru IPA programa EU, programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Srbije, a kroz  Projekat “Pčelarstvo bez granica”, Milojka Kušljević je bila jedna od 14 učesnica koja je dobila deset košnica sa rojevima. Košnice sa pčelama preuzeli su njen suprug Duško i sin Danilo. Od tada je Danilo, sada učenik drugog razreda Gimnazije “Tanasije Pejatović” uz pomoć mentora Branka Jestrovića i Žarka Dragaševića, u potpunosti preuzeo brigu o pčelama.

Uz znanje i vještine koje je preuzeo od mentora kojima se od sveg srca zahvaljuje, Danilo je znanje sticao i na velikom broju predavanja koja je organizovalo Pčelarsko udruženje “Matica”. On posebno ističe predavanje predsjednika SPOS-a, Rodoljuba Živadinovića.

Ljubav prema pčelarstvu sigurno će biti sastavni dio Danilovog  života, planira da mu pčelarstvo jednog dana postane i unosan posao.

Kušljevići su članovi PU Matica Pljevlja koje je kroz prethodnih nekoliko godina značajno povećalo broj svojih članova među kojima je dosta i mladih pčelara.

Komentariši